Enduron SM-kausi starttaa Riihimäellä

Teksti
Kuva
Sami Salonen
Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakopla järjestää tämän kauden ensimmäisen enduron SM-osakilpailun Riihimäellä 3.3.2018. Kilpailun nimenä on SM Lopen Enduro Lopella endurosafareita järjestävän yrityksen mukaan.

Kauden ensimmäinen SM-osakilpailu on aina mielenkiintoinen avaus, jossa nähdään kaikki Suomen huiput kisaamassa ensimmäistä kertaa kaudella. Tällekin kaudelle useammalla kuskilla on allaan uusi pyörä, mikä tuo aina oman lisänsä kauden avaukseen. Lisäksi kilpailu ajetaan vain kaksi viikkoa ennen Päijänteen Ympäriajoa, mikä on tänäkin vuonna myös MM-osakilpailu, joten kilpailu toimii hyvänä harjoituksena Päitsin kiertoa varten.

Kilpailun reitti on pääsääntöisesti sama kuin vuoden 2017 kilpailussa, joskin maastokokeille on tehty pieniä muutoksia. Maastokokeet ovat hyvin vaihtelevia sisältäen teknisempää metsäosuutta ja vauhdikkaampaa pellolla ajettavaa reittiä. Tällä hetkellä reitillä on pakkaslunta noin 20 cm. Yhden kierroksen pituus on noin 49 km, mikä sisältää kolme maastokoetta siirtymineen. Yhdellä kierroksella kärkikuskeille tulee maastokoeaikaa noin 30 minuuttia. SM-luokat ajavat kolme kierrosta ja C-luokka kaksi kierrosta.

Lisätiedot kilpailusta on nähtävissä kilpailun nettisivuilla osoitteessa http://kahvakoplaenduro.fi. Kilpailun ilmoittautuminen on käynnissä Kalkun palvelussa 23.2. klo 20 asti.

Lisää uutisia

motocross, Pori, Yyteri, MX-liiga, motocross-liiga, motocrossliiga
Hyvinkään Moottorikerho ja OFFROADPro arpoivat kymmenen pääsylippua viikonlopun motocrossin SM- ja SC-avaukseen Hyvinkäälle.
Tapio Tillonen, MXB, Pori, MX-liiga, motocross-liiga, motocrossliiga, motocross, Yyteri
Kotimaiseen motocrossiin pari kautta sitten lanseeratussa, kaikkien isojen pyörien luokat yhdistävässä TOP250-luokassa järjestetään ainakin kolme kilpailua tänä vuonna.
Videolla ensitunnelmia juuri ajetusta KTM 2019 crossimalliston koeajotilaisuudesta.
Huomena lauantaina 26.5. ajetaan perinteiseen tapaan Orimattilassa Toukokuunajo. Nyt jo 54. kertaa ajettava kilpailu kerää reitille yli 200 kuljettajaa.
Vuosi sitten motocrossin SM-sarjassa debytoinut KRT Kawasaki laajentaa toimintaansa. Viime kaudella kahta kuljettajaa ajattaneella tallilla on nyt neljä kuljettajaa.