Endurokausi huipentuu 29.-30. 9.

Teksti
Kauden kaksi viimeistä SM-osakilpailua sekä joukkue SM ajetaan 29.-30 syyskuuta Vantaalla.

Kilpailukeskuksena toimii Lavangon crossirata Vantaan Vauhtikeskuksessa. Kisatoimisto, Varikkotoiminnot ja yleisöpalvelut sijaitsee crossiradalla ja sen välittömässä läheisyydessä. Vauhtikeskuksessa on myös kilpailun lähtö ja maali sekä Racing Bike maastokokeet 3,6 ja 9.

Kisan kolme maastokoetta tarjoavat kilpailijoille monipuolisen reitin. Lopen Enduro MK 1 ajetaan Seutulassa pellolla, Pallas rakennus MK2 Hanskallion läheisyydessä vaihtelevassa maastossa ja Racing Bike MK3 motocross-radalla ja sen ympäristössä. Reitillä on kaksi maastosiirtymää. Reittiin tutustuminen kävellen aukeaa torstaina 27.9. klo 08.00.

Viikonloppuun lisämausteen tuo kerhojoukkueiden SM-kisa. Lauantaina ajettavan kerhojoukkue SM:n lisäksi viikonloppuna ajetaan myös C-luokkien ja veteraanien joukkuekisat, joissa joukkueita voi muodostaa myös yli kerhorajojen. C-luokkien joukkueet ajavat lauantaina ”JUHAN KANNUSTA”. Uusi ikuisesti kiertävä palkinto on saanut nimensä luovuttajansa Juha Salmisen mukaan.

Selvyyden vuoksi todetaan, että kaikki kuljettajat voivat osallistua kilpailuihin myös soolona ilman joukkueeseen kuulumista.

Lisää uutisia

Historian ensimmäisten Päitsien, vuosien 1927 ja 1928 kilpailuiden lisämääräykset paljastavat, mitä eroja ja yhtäläisyyksiä entisajan Päitsillä ja nykypäivän kilpailulla on. Uusi Päitsi Trophy -reitti houkuttelee nyt yhä uusia harrastajia kokemaan Päitsi
Kuusi päivää kestänyt enduron MM-joukkuekilpailu International Six Days Enduro ajettiin päätökseen lauantaina Chilessä. Suomen Junior Trophy -joukkue sijoittui kilpailussa kahdeksanneksi.
Suomessakin kisaillut Weston Peick loukkaantui vakavasti
SM-Motocross sarjan järjestämän valokuvakilpailun, Motonet SM-Motocross Goes Californian voitti tänä vuonna Lotta Pesonen. Voittaja matkaa tulevan helmi-, maaliskuun taitteessa motocross-lomalle Kalifornian aurinkoon.
Kun puheeksi tulee enduro, tarkoitetaan sillä melkein aina kilpaenduroa tai totista urheilua. Mutta enduro voi olla muutakin.