Bolt WESSin ensimmäisen kisan voittoon

Teksti
Jonny Walker, Billy Bolt ja Manuel Lettenbichler nousivat historian ensimmäisen WESS-kisan podiumille.
Kuva
Future7Media
Uusi World Enduro Super Series käynnistyi Portugalissa ja päättyi Billy Boltin voittoon.

Extreme XL Lagares oli viime viikonloppuna uuden sarjan avauskisa. Omanlaisellaan formaatilla ajettu kilpailu keräsi paikalle runsaasti yleisöä ja osanottajia. Niiden osalta perinteisen MM-sarjan haastajaksi noussut uusi kilpasarja osoittautui heti ensimmäisessä kisassa toimivaksi.

Jo perjantaina ajetun Endurocrossin ja lauantaisen prologin määrittämässä lähtöjärjestyksessä ajettu sunnuntain Main Race oli lopulta Rockstar Energy Husqvarna Factory Racingin Billy Boltin juhlaa. Britti nousi päivän päätteeksi podiumin korkeimmalle korokkeelle ja jätti taakseen kakkoseksi ajaneen Jonny Walkerin ja kolmoseksi tulleen Manuel Lettenbichlerin.

Uuteen sarjaan kohdistuu paljon odotuksia, sen toivotaan lisäävän lajin huomioarvoa ja kiinnostavuutta. Avauskisa ainakin tarjoili enduroväelle toivottuja asioita. Uusi kilpailumuoto piti kisajännityksen yllä läpi viikonlopun, tilanteet vaihtuivat ja taistelu sijoituksista säilyi tiukkana loppuun asti. XL Lagaresin vaikeaa rataa kiersivät tiiviinä letkana itsensä haastamaan lähteneet harrastetason kuskit kierroksen verran ja lajin kirkkaimmat tähdet Pro-luokassa kahden kierroksen verran. Yleisöä oli pakkaantunut sankoin joukoin reitin varrelle vaikeimpiin kivikkonousuihin ja puronpohjiin seuraamaan kuskien otteita.

2018 World Enduro Super Series jatkuu kolmen viikon päästä Erzbergin klassikkokisalla.

Kisan tulokset TÄSTÄ

Kuva
Future7Media

Lisää uutisia

Motocrossammattilainen syötti pupelikkospooria endurokuskeille. Rene Rannikko vieraili Espoon Mootorikerhon endurosarjaan kuuluvassa Hyökkäysajossa ja syötti endurokuskeille pölylunta erittäin vaativassa ja pehmeäreunaisessa spoorissa.
Salaisuus sopimuksen ympäriltä raukesi kun Yoko tänään tiedotti sopimuksestaan Stefan Evertsin kanssa.
Hallitseva mestarin supercross-kausi pilalla
Edellisessä AMA Supercrossin osakilpailussa Ken Roczen ei ollut parhaassa vireessä ja syy löytyy osittain läheisen vakavasta loukkaantumisesta.
Motocross-lajiryhmä järjestää perinteeksi muodostuneen motocross -kilpailujärjestäjien infotilaisuuden 9.2. klo 9.30 - 17.00 Kuopiossa