Bolt WESSin ensimmäisen kisan voittoon

Teksti
Jonny Walker, Billy Bolt ja Manuel Lettenbichler nousivat historian ensimmäisen WESS-kisan podiumille.
Kuva
Future7Media
Uusi World Enduro Super Series käynnistyi Portugalissa ja päättyi Billy Boltin voittoon.

Extreme XL Lagares oli viime viikonloppuna uuden sarjan avauskisa. Omanlaisellaan formaatilla ajettu kilpailu keräsi paikalle runsaasti yleisöä ja osanottajia. Niiden osalta perinteisen MM-sarjan haastajaksi noussut uusi kilpasarja osoittautui heti ensimmäisessä kisassa toimivaksi.

Jo perjantaina ajetun Endurocrossin ja lauantaisen prologin määrittämässä lähtöjärjestyksessä ajettu sunnuntain Main Race oli lopulta Rockstar Energy Husqvarna Factory Racingin Billy Boltin juhlaa. Britti nousi päivän päätteeksi podiumin korkeimmalle korokkeelle ja jätti taakseen kakkoseksi ajaneen Jonny Walkerin ja kolmoseksi tulleen Manuel Lettenbichlerin.

Uuteen sarjaan kohdistuu paljon odotuksia, sen toivotaan lisäävän lajin huomioarvoa ja kiinnostavuutta. Avauskisa ainakin tarjoili enduroväelle toivottuja asioita. Uusi kilpailumuoto piti kisajännityksen yllä läpi viikonlopun, tilanteet vaihtuivat ja taistelu sijoituksista säilyi tiukkana loppuun asti. XL Lagaresin vaikeaa rataa kiersivät tiiviinä letkana itsensä haastamaan lähteneet harrastetason kuskit kierroksen verran ja lajin kirkkaimmat tähdet Pro-luokassa kahden kierroksen verran. Yleisöä oli pakkaantunut sankoin joukoin reitin varrelle vaikeimpiin kivikkonousuihin ja puronpohjiin seuraamaan kuskien otteita.

2018 World Enduro Super Series jatkuu kolmen viikon päästä Erzbergin klassikkokisalla.

Kisan tulokset TÄSTÄ

Kuva
Future7Media

Lisää uutisia

Sähköpyörävalmistajan jatko on uhattuna
Hondan maahantuoja Oy Brandt Ab ja Dailymotors Oy ovat sopineet Hondamoottoripyörien ja -mönkijöiden myynnin aloittamisesta Kokkolassa.
MX-liiga Gaala, 2017
Kotimaisen motocrossin MX-liigasarjan perinteinen palkintojenjakotilaisuus pidetään tänäkin vuonna kovan kansainvälisen supercrosskilpailun yhteydessä Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa lauantaina 10. marraskuuta.
Cross country, Säkylä
Cross countryn viimeisen SM-osakilpailun kaikkiin luokkiin on ilmoittautunut yhteensä 262 kuljettajaa Säkylään lauantaiksi.
EMX250- ja EMX300-luokat muutosten kourissa