mikä vaivaa yamaha pw 50..

Kirjoittaja: MIKA KYRÖautomaatti kytkin luistaa.onko tietoa mitä öljyä pitää olla ja voiko kytkin juttuja vaihtaa.

Kirjoittaja: VILLE MEISOLAAinakin 80PW:n automaattikytkin on muuten aivan tavallinen,puuttuu vain jouset, kytkin kiristyy sormenpään kokoisilla kuulilla kierrosten noustessa,eli kannattaa tarkastaa onko kori hakkautunut koloille joihin levyt kanittavat.Ja öljyksi tavallinen moottoriöljy.S.Meisola

Kirjoittaja: Kees van NiftrikAutomaattivaihteistoöljyä.

Kirjoittaja: TOTTI RAITTILAPW:stä ei ole kokemuksia, mutta pikkukotareissa ainakin tuota ATF:ää, eli automaattivaihteistoöljyä. Vaihtoväleissä ei kannata kitsastella, meidän pojille vaihtelin 2,5-4:n ajotunnin välein. Toki vaihtoväliin vaikuttaa paljon se, miten kytkin saa rasitusta ja tietty ennenkaikkea luisto. Eli jos luistaa kiihdytettäessä liikaa, öljy "palaa" jopa reilusti alle tunnissa pilalle.

Käsittääkseni luiston syynä ei oikein voi olla muu kun kuluneet osat, eli joko käpälät tai rumpu tai sitten molemmat. Tuskin käpäliä keskiöön vetävät jouset ainakaan jäykkenee käytössä. Ainakin siis jos kytkimen rakenne Yammussa on samanlainen kun KTM:ssä. Vaikea olis ainakaan kuvitella että se voisi mitenkään ratkaisevasti erilainenkaan olla.

Jos manuaalista löytyy minimimitat, kytkin auki ja mittaamaan ja sen jälkeen osia hankkimaan. Kotarin käpälät ei ainakaan ollu mitenkään hirveän hinnakkaat, SX50:ssä ne on aika kulutusosaa, ajosta riippuen veikkaisin 20-40 tuntia.