MXON: Zach Osbourne hurjan taistelun jälkeen voittoon MX2-luokan karsintaerässä

Teksti
Kim Savaste ajoi sijalle 26 ja se tarkoittaa sitä, että käytännössä Suomen mahdollisuudet A-finaaliin on menetetty

Australian Hunter Lawrence nappasi startin nimiinsä perässään Hollannin Brian Bogers ja Espanjan Jorge Prado. USA:n Zach Osbourne paikkasi nopeasti huonoa lähtöpaikkaansa ja ohitti muutamalla ensimmäisellä kierroksella toistakymmentä kuljettajaa. Kisan nopein kuljettaja Osbourne nosti tempoaan erän edetessä ja nousi vielä viimeisellä kierroksella Lawrencen ohi erävoittoon. Kolmas oli Bogers ja neljäs Garcia. Enduron MM-sarjaan siirtynyt ja tänä vuonna Päitsilläkin nähty Ranskan Christophe Charlier teki paluun motocrossin pariin ajamalla karsintaerän sijalle kahdeksas. Viron Harri Kullas teki paluun 250-kuutioisen sarviin ja oli ruutulipulla kymmenes. Suomen Kim Savaste aloitti sijalla 26, mutta tippui jo ensimmäisellä kierroksella sijalle 32, joten Suomen mahdollisuudet A-finaaliin oli käytännössä taputeltu jo tässä vaiheessa kisaa. Erän edetessä Savaste nousi vielä sijalle 26, mutta sillä ei käytännössä ollut enää merkitystä jatkoon pääsyn kannalta.

MX Open luokan erä ajetaan klo 17.30. Kisaa voi seurata osoitteesta MXGP-tv.com.