Jämsän cross countryn ilmoittautuminen jo avattu

Harraste, cross country, Jämsä, startti, lähtö
Kuva
Marko Vihriä
Cross countryn Suomen mestaruussarjan toiseen osakilpailuun on vielä reilut pari kuukautta aikaa, mutta Jämsän koitokseen on jo mahdollista ilmoittautua. Myös kilpailun perusinfo on julkaistu.

Mobius SM Cross Country -sarjan avaus järjestettiin Hattulan Parolannummella 21. huhtikuuta. Toinen osakilpailu on vuorossa Jämsän motocrosrata-alueen maisemissa lauantaina 21. heinäkuuta.

Jämsän Seudun Moottorikerhon (JSMK) isännöimän kilpailun ilmoittautuminen on avattu Kalkku ry:n nettisivulla www.kalkku.fi. Ilmoittautuminen päättyy sunnuntaina 8. heinäkuuta kello 20:00.

Kilpailun kattava info löytyy puolestaan JSMK:n nettisivulta www.j-smk.net/tapahtumat/jamsa-cc-2018.

Tutut maastot ja toiminnot

Jämsän osakilpailussa ajetaan alustavasti 11-13 kilometriä pitkää reittiä, jossa hyödynnetään motocross-, enduro- ja trial-harjoitusmaastoja. Reitti mukailee viimevuotista ja maapohja on pääasiassa hiekkaa. Reitille mahtuu myös metsäosuuksia sekä niin sanottu trial-kallio, missä on kivisempää ja kallioisempaa mäkiosuutta. Naiset, nuoret, 60-vuotiaat veteraanit ja classic eivät aja tunnin mittaisessa kilpailussaan trial-kallio-osuutta.

Yllä mainitun ensimmäisen lähtöryhmän lisäksi päivän aikana ajetaan kaksi muuta ryhmää, joissa kummassakin kilpaillaan kaksi tuntia. Toisena ryhmänä starttaa harraste, joka pääsee näin ollen vain vähän kuluneelle reitille nautiskelemaan.

Kolmannessa ryhmässä ajetaan Suomen mestaruuspisteistä, kun A-luokka on liikkeellä. Samassa ryhmässä ajavat alle 20-vuotiaat, B-luokka sekä 40- ja 50-vuotiaat veteraanit.

A-luokan SM-osakilpailun lisäksi kyseessä naisten, 20-vuotiaiden sekä 40- ja 50-vuotiaiden veteraanien Suomen Cupien toinen osakilpailu.

Mobius SM Cross Country -sarjan pääyhteistyökumppani on Mobius. SM-sarjan muita yhteistyökumppaneita ovat Bike & Boat World, Biolan, Blå Band, Brandix, Duell, KTM, Mitas (Motorengas), Motopalvelu Niemitalo, Nilfisk, OFFROADPro, Olvi, Racingbike, TSMU Extreme Areena, Wheel Factory ja Yamaha.

CC SM Jämsä la 21.7.2018

www.j-smk.net/tapahtumat/jamsa-cc-2018

kalkku.fi/kilpailut.php?id=834

Mobius SM Cross Country

www.SMcrosscountry.fi

www.Facebook.com/SMcrosscountry

www.YouTube.com/81mediafinland1

Suomen Moottoriliitto

www.moottoriliitto.fi

Lisää uutisia

motocross, Pori, Yyteri, MX-liiga, motocross-liiga, motocrossliiga
Hyvinkään Moottorikerho ja OFFROADPro arpoivat kymmenen pääsylippua viikonlopun motocrossin SM- ja SC-avaukseen Hyvinkäälle.
Tapio Tillonen, MXB, Pori, MX-liiga, motocross-liiga, motocrossliiga, motocross, Yyteri
Kotimaiseen motocrossiin pari kautta sitten lanseeratussa, kaikkien isojen pyörien luokat yhdistävässä TOP250-luokassa järjestetään ainakin kolme kilpailua tänä vuonna.
Videolla ensitunnelmia juuri ajetusta KTM 2019 crossimalliston koeajotilaisuudesta.
Huomena lauantaina 26.5. ajetaan perinteiseen tapaan Orimattilassa Toukokuunajo. Nyt jo 54. kertaa ajettava kilpailu kerää reitille yli 200 kuljettajaa.
Vuosi sitten motocrossin SM-sarjassa debytoinut KRT Kawasaki laajentaa toimintaansa. Viime kaudella kahta kuljettajaa ajattaneella tallilla on nyt neljä kuljettajaa.