Epäonnen Kegums

Teksti
Kuva
Diga Racing
EMX125-luokan sarjapisteissä kakkosena ollut Emil Weckman joutui toteamaan Kegumsin kisan viime viikonloppuna todelliseksi epäonnen osakilpailuksi.

Weckman lähti Kegumsin kisaan hyvistä lähtökohdista. Edellisten osakilpailujen vahvat esitykset olivat nostaneet Emilin EMX125-luokan sarjataulukossa toiseksi ja viikkoa aiemmin Hollanin Masters-sarjassa ajettu erävoitto oli osoitus vauhdista.

Kegumsin aika-ajon kymmenes sija ei ollut ihan nappisuoritus mutta antoi kuitenkin hyvän lähtökohdan kisaeriin.

Jo ennen ensimmäistä kisaerää asiat lähtivät pahasti pieleen, kun kisapyörä ei käynnistynyt. Mekaanikot eivät ehtineet saada pyörää käyntiin ajoissa ja sen vuoksi Emililtä jäi ensimmäinen erä ajamatta.

Sunnuntain toisessa kisaerässä käsittämättömän huono tuuri jatkui. Irtokivi juuttui erän aikana Emilin pyörän eturattaan väliin, kiilaten koneen jumiin ja siihen päättyi toinen erä Latviassa.

Tiimipäällikkö Dirk Saelen oli ymmärrettävästi harmissaan tapahtumista mutta totesi koko tiimin puolesta, että viikonloppu unohdetaan nyt ja katse käännetään jo tulevaan Teutchentalin osakilpailuun.

Vaikka kaksi nollaerää tiputtivat Weckmanin nyt pois sarjatilaston kärkikolmikosta, jatkaa hän taistelua EMX125-luokassa yhteispisteiden nelospaikalta.

 

EMX125 pistetilanne kolmen osakilpailun jälkeen

1. Rene Hofer (AUT, KTM), 133 p

2. Thibault Benistant (FRA, YAM), 99 p

3. Petr Polak (CZE, KTM), 88 p

4. Emil Weckman (FIN, KTM Diga Junior Racing), 82 p.

5. Tom Guyon (FRA, KTM), 72 p

6. Emilio Scuteri (ITA, KTM), 71 p

7. Raf Meuwissen (NED, KTM), 71 p

8. Raivo Dankers (NED, KTM), 67 p

9. Lion Florian (GER, KTM), 62 p

10. Filip Olsson (SWE, HUS), 54 p

 

Lisää uutisia

Seitsemänvuotias Eetu Huttunen starttaa elämänsä ensimmäiseen motocrosskilpailuun tulevana lauantaina MX50-luokassa Ponkes Raceday:ssä Vantaalla.
Legendaarinen "10 käskyä"-hyppysuora koitui kohtaloksi
Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakopla järjestää kansallisen Racingbike Endurosprint 2 kilpailun Lopen Räyskälässä lauantaina 1.9.2018.
Enduron EM-sarjan kolmas osakilpailu ajettiin Ruotsin Skövdessä menneenä viikonloppuna. Kärkkäinen lähti kilpailuun sarjan johdossa ja tavoitteena Ruotsin kilpailusta oli vain voitto.
Tasainen Supermoton SM-sarja saatiin päätökseensä Tampereella Kaanaa Centerissä. Suomen mestaruuteen ajoi jo toista kertaa peräkkäin Sami Salstola.