Yamahalta tulossa yliveto 85?

YZ85 vm. 2018 esiteltiin jo ja se noudattaa vielä vanhaa kaavaa.
Kuva
Yamaha
Jos huhut pitävät paikkansa, Yamaha saattaa tuoda markkinoille uudistuneen kassarin. Tuore promovideo viittaa kuitenkin siihen, että helmikuussa esitellään 65-kuutioinen Yamaha.

2018-vuosimallin 85-kuutioinen Yamaha on jo esitelty, se noudattaa vielä kokoluokan perinteisiä normeja. Mutta jos vahvat huhut pitävät paikkansa, on jo ehkä 2019-vuosimallin kassari ihan jotain muuta.

Pyörää on kehitetty sillä ajatuksella, että kilpailu 85-luokassa on kovaa ja muissa kokoluokissa tekniikka on harpponut eteenpäin. Sen vuoksi täysin uudistuva YZ85 saanee moottoriinsa mm. pakoaukon säätimen. Tällä, sekä monilla muilla konsteilla kassarin tehoaluetta pystytään laajentamaan merkittävästi ja moottori vastaa paremmin nykypäivän nelareiden luomaa kilpailutilannetta.

Myös uudesta 65-kuutioisesta liikkuu huhuja. Juuri julkaistulla Yamahan promovideolla isä ja poika liimailevat etukilpeen numeroa 65 ja päivämääräksi ilmoitetaan helmikuu 2018. Sinänsä uusi malli olisi ilmiselvä ratkaisu, sillä 65-kuutioinen täydentäisi Yamahan PW:stä alkavan malliston aivan 450-kuutioiseen saakka. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan mitä on luvassa sinisestä leiristä.

Onko tämän pyörän seuraaja jo varustettu pakoaukonsäätimellä ja säädettävällä moottorinohjauksella?
Kuva
Yamaha

Lisää uutisia

Italialainen Thomas Oldrati ei sulattanut Eemil Helanderin ohitusta Päitsillä, vaan huitaisi suomalaista pätkällä.
Aleksi Jukola hallitsi Päitsin yleiskilpailua Jämsän kokoomatauolle asti. Toisena silloin ollut Eemil Pohjola pääsi kuin pääsikin nousemaan Jukola ohitse, mutta Pohjolan kisa päättyi 13. maastokokeella teknisiin ongelmiin.
83. Päijänteen ympäriajo käynnistyi lauantaiaamuna Vierumäeltä aurinkoisissa ja kylmissä olosuhteissa. Ennakkoon Päitsin mustaksi hevoseksi povattu Aleksi Jukola hallitsee yleiskilpailua kahdeksan erikoiskokeen jälkeen.
OFFROADPro poikkesi Päitsillä maastokoe vitoselle ja otti kuvat kaikista kyseisellä Evon pätkällä ajaneista kuskeista.
Päijänteen ympäriajossa on nyt ajettu kärjen osalta seitsemän erikoiskoetta.