Santtu Tiainen jatkaa Yamahalla

Teksti
Kuva
Marko Panula
Motocrossin MX1-sarjan Suomen mestari 2017 Santtu Tiaisen ja Yamahan yhteistyö jatkuu kaudella 2018. Vahvan kauden suorittanut Tiainen aloittaa harjoittelun uudella Yamaha YZ450F 2018 -moottoripyörämallilla välittömästi.

Santtu Tiainen on tyytyväinen kauteensa, ”2017 kilpailukausi lähti järkevästi liikenteeseen ja tasainen noususuhdanne pysyi koko ajan päällä” kuvailee Tiainen MX1-sarjansa suoritusta. Sitkeytensä ja sisukkuutensa osoittanut Tiainen voitti Suomen mestaruuden vakavasta loukkaantumisesta kuntouduttuaan. ”Kaksi vuotta sitten kun teimme sopimuksen Santun kanssa, erottui hän jo silloin joukosta erittäin määrätietoisena urheilijana. Hän kertoi jo tuolloin tavoitteekseen Suomen mestaruuden” muistelee Yamaha Motor Europen Suomen sivuliikkeen myyntipäällikkö Tero Karhunen. ”Edes paha loukkaantuminen ei heikentänyt Santun voitontahtoa, päinvastoin.  Santtu ei luovuttanut hetkeksikään, vaan kuntoutti itsensä loistokuntoon – ja voitti Suomen mestaruuden. Sanansa mittainen mies, todellakin!” jatkaa Karhunen.
 
Valmistautuminen kauteen 2018 alkaa välittömästi
 
Tampereen Supercross -tapahtuman jälkeen välittömästi Belgiaan harjoittelemaan matkaava Tiainen aloittaa välittömästi harjoittelun uudella, vuosimallin 2018 Yamaha YZ450F -moottoripyörällään. ”Mahtavaa päästä treenaamaan uudella pyörällä! Valmistautuminen uuteen kauteen alkaa testirupeamalla Belgiassa” kertoo Tiainen lähitulevaisuuden suunnitelmistaan.
 
Kaudella 2018 tavoitteena uusi Suomen mestaruus
 
Suomessa MX1-sarjassa tavoitteekseen Tiainen kertoo Suomen mestaruuden toistamisen. ”Haluan myös parantaa eräsijoituksia ja päästä podiumpaikalle jokaisessa osakilpailussa” kertoo Tiainen. ”Jatkamme Tiaisen kanssa yhteistyötä hyvin ylpeinä. Santtu on osa meidän Yamaha-perhettämme ja olemme iloisia, että yhteistyömme jatkuu myös kaudella 2018” toteaa Yamaha Motor -myyntipäällikkö Karhunen.
 

Lisää uutisia

RTL TV-kanavan dokumentti Jefferey Herlingsin kaudesta 2017.
Eilen ajettiin Torinon lähistöllä Transborgaro-niminen kutsukilpailu. Suomesta mukana olivat 80-luvun kuljettajien sarjassa Kurt Ljungqvist, 90-luvun kuljettajien sarjassa Miska Aaltonen ja Samuli Aro sekä perhekilpailussa Emppu ja Samuli Aro.
Jämsässä kaasuteltiin lauantaina 18.11. harrastetason endurokuljettajien harjoituspäivä. Viileästä säästä ja pehmeästä kelistä huolimatta paikalla oli suuri määrä kuljettajia.
Samuli ja Emppu Aro pronssille Coppa Famiglia -luokassa, jonka voiton vienyt pari haiskahtaa huijaukselle.
Samuli Aro koeajoi Suzuki RM-Z 450 2018 pyörän, josta oli muutamilla pienillä toimenpiteillä poistettu pyörän ongelmakohtia.