SAKSAN MXGP: Verneri Aaltonen EM-pisteille

Teksti
Syvät urat tekivät Teutchenthalin radasta varsin haastavan.

Verneri Aaltonen ajoi osallistuu tänä viikonloppuna uransa ensimmäiseen EM-kilpailuun Saksan MXGP:n yhteydessä ajettavassa EMX150 osakilpailussa. Kilpailun aikataulua muokattiin viime yönä radan yli pyyhkineen rankkasateen vuoksi ja promoottorin ponnisteluista huolimatta rata oli varsin rajussa kunnossa tänään. Kuraisista ja uraisista olosuhteista huolimatta Aaltonen kuitenkin selvitti radan ilman suurempia vaikeuksia ja oli aika-ajossa sijalla 9.

Luokan ensimmäinen kisaerä ajettiin lauantaipäivän päätteeksi ja siinä vaiheessa rata oli jo kuivunut, mutta todella syvillä urilla. Aaltonen irtosi puomilta kelvollisesti, mutta arasteli hieman lähtösuoralla ja jäi kymmenen kärjen ulkopuolelle. Aaltonen nousi alkukierroksilla yhdeksänneksi ennen kuin pieni kaatuminen verotti sijoitusta ja hän putosi sijalle 12. Erän loppua kohden ajo taas parani ja Aaltonen nousi vielä viimeisellä kierroksella sijalle 9 ja tienasi näin ensimmäiset EM-pisteensä.

EMX150-luokan toinen erä ajetaan huomenna sunnuntaina klo 12.30 Suomen aikaa. Kisaeriä voi seurata suorana osoitteesta mxgp-tv.com.