Ray kesti Kullaksen puristuksessa

Harri Kullas (151) jäi tällä kertaa Alex Rayn taakse.
Kuva
Marko Vihriä
Alex Ray vei Tampereen supercrossin lauantain finaalit. Kovimman haasteen tarjosi Harri Kullas. Myös Jere Haavisto oli jälleen vauhdissa.

Kullaksen kannalta kahden kakkossijan ilta saattoi saada ratkaisevan iskun rajussa kaatumisessa maalihyppyrissä mies-miestä-vastaan-kilpailussa. Kullas keräili pitkään itseään radan pinnasta, mutta ajoi lopulta nopeasti varikolle.

Hän palasi voittamaan alkueränsä, mutta kummassakin finaalissa se jokin jäi puuttumaan.

Kullas haastoi Rayn ja ohittikin tämän kakkosfinaalin toiseksi viimeisellä kierroksella, mutta jenkki kuittasi välittömästi takaisin.

- Onneksi pääsin jatkamaan kisaamista sen kaatumisen jälkeen. Siinä ”kaveri” (Hugo Basaula) hyppäsi hieman poikittain. Huomasin sen kyllä ilmassa, mutten pystynyt oikein tekemään mitään.Siinä ei ehkä olisi tapahtunutkaan mitään, jos hänellä ei olisi jäänyt hyppy hieman vajaaksi. Hänen etupyöränsä osui minun takapyörääni. Löin pääni maahan, Kullas kertoi.

- Tämmöinen päivä oli sitten tänään.

Haavisto palkintokorokevauhdissa

Haavisto oli jälleen yksi erinomainen piriste päivässä. Hän ajoi ensimmäisessä heat-erässä kolmanneksi ja toisessa Kullaksen kannassa kakkoseksi.

Ensimmäisessä finaalissa Haavisto vei startin ja ajoi useita kierroksia Rayn sekä Kullaksen välissä toisena. Lopulta tuloksena oli kolmospaikka.

Toisessa finaalissa Haavisto oli yhden kaatumisen rasittamana seitsemäs. Yhteistuloksissa irtosi nelospaikka espanjalaisen Joan Crosin jälkeen.

- Kolmospaikka oli otettavissa, mutta välillä menee näin, Haavisto viittasi toisen finaalin kaatumiseensa.

- Ajoni oli tänään hyvää, mutta turha jossitella.

12 ajajan finaalin toinen suomalainen, Juuso Matikainen oli kymmenes.

Cros voitti päivän kaksinkamppailukilpailun.

Päivään mahtui perjantaina tapaan 50cc- ja 65cc-kuljettajien ajonäytökset sekä OffroadExpo-näyttely.

Kaikki tulokset

Jere Haavisto (142) piti Harri Kullasta takanaan.
Kuva
Marko Vihriä
Alex Ray voitti kummatkin finaalierät.
Kuva
Marko Vihriä

Lisää uutisia

RTL TV-kanavan dokumentti Jefferey Herlingsin kaudesta 2017.
Eilen ajettiin Torinon lähistöllä Transborgaro-niminen kutsukilpailu. Suomesta mukana olivat 80-luvun kuljettajien sarjassa Kurt Ljungqvist, 90-luvun kuljettajien sarjassa Miska Aaltonen ja Samuli Aro sekä perhekilpailussa Emppu ja Samuli Aro.
Jämsässä kaasuteltiin lauantaina 18.11. harrastetason endurokuljettajien harjoituspäivä. Viileästä säästä ja pehmeästä kelistä huolimatta paikalla oli suuri määrä kuljettajia.
Samuli ja Emppu Aro pronssille Coppa Famiglia -luokassa, jonka voiton vienyt pari haiskahtaa huijaukselle.
Samuli Aro koeajoi Suzuki RM-Z 450 2018 pyörän, josta oli muutamilla pienillä toimenpiteillä poistettu pyörän ongelmakohtia.