RAHINA SuperEnduro Rauma 14.5.2015

Teksti

Rahina SuperEnduro ajetaan Cup muotoisena, 8-16 kuskin yhteislähtöinä. Nopeatempoisessa kilpailussa on nähtävää koko perheelle, kun kuskit kisaavat "sarvet päässä" toisiaan vastaan. Lähdöt ovat lyhyitä, noin 8 minuutin mittaisia vetoja ja katsojat pystyvät seuraamaan kilpailua näppärästi yhdestä paikasta sekä nauttimaan buffetin antimista.

Extreme Enduro ja yhteislähtöinä ajettava SuperEnduro ovat suomalaiselle suhteellisen tuore tuttavuus, mutta maailmalla lajit ovat kovassa nosteessa. Tähän saakka Suomessa ei ole ollut lajille kunnollisia harjoittelumahdollisuuksia ja ulkomaisten kilpailujen radat tai ns. prologit ovat olleet tavalliselle harrastajalle lähinnä utopistisia. Tämän ovat päässeet kokemaan myös raumalaiset kuskit, mutta nyt on toisin.

Rauman motocross -radan yhteyteen on rakennettu kilpailua varten SuperEndurorata, jossa eritasoiset kuskit voivat kokeilla erilaisten Extreme-esteiden, kuten suurten tukkien, kivien ja massiivisten yli 2 metristen renkaiden ylityksiä. Tulevana kesänä alueelle rakennetaan lisää esteitä eri materiaaleista. Näistä elementeistä pystytään tarjoamaan erilainen elämys, joka ei varmasti jätä osallistujia kylmäksi.

Kisan kaikki tiedot löytyvät osoitteesta www.rasmk.fi

Koko rata

Super-osuus