Pohjoisen Kierroksen rahapalkinnot jaettiin sunnuntaina

Teksti
Ria Virtanen on matkalla kohti naisten Suomen Cup -mestaruutta.
Kuva
Ria Virtanen Racing Team
Motocrossin Pohjoisen Kierros päättyi viikonloppuna Raahessa TOP250-luokan rahapalkintojen jakoon. Ria Virtanen kasvatti puolestaan piste-etumatkaansa naisten Suomen Cupissa.

Virtasten hajonnut kuljetusauto oli saanut pari viikkoa valohoitoa, joten he olivat edelleen liikenteessä vuokrapakulla. Toivottavasti nyt seuraavalla korjaamolla saadaan näin kesälomienkin aikaan auto kuntoon.

Ria Virtanen paukutti pitkin sunnuntaipäivää ensimmäiset sijoitukset alkaen aamun aika-ajosta. Kummassakaan startissa Virtanen ei saanut nappilähtöä, mutta tuli kuitenkin alkumutkissa hyvänä kakkosena.

Virtasella oli kisassa varmaa, tasaista omaa ajoa ja jäi hyvä fiilis. Toisessa erässä löytyi vielä tasaisia linjoja, eli rata oli ensimmäistä erää paremmassa kunnossa.

Maalissa hän oli ensimmäisenä molemmissa erissä. Takana kilpakumppaneille oli sen verran haasteita, että sijoitukset menivät entisestään ristiin.

Yhteistulosten kakkoseksi ajoi Laura Kurkinen, joka oli kummassakin erässä kauden parhailla sijoituksillaan toinen. Kolmannelle korokkeelle nousi erien kolmas, Taru Koskinen. Sarjakakkonen Maarit Mäkinen oli hänelle vaatimattomasti vasta viides, kun edelle ehti myös nelospaikan Milla Turunen.

Virtanen tuplasi sarjan kokonaisjohdon 16:sta peräti 32 pisteeseen. Mäkinen jatkaa tiukasti toisena, 33 pisteen erolla Vilma Jarkkolaan, joka ajoi Raahessa yhdeksänneksi. Kurkinen on neljäntenä ja Koskinen viidentenä.

Seuraava Suomen Cupin osakilpailu ajetaan kolmen viikon 12. elokuuta päästä Keski-Suomen Moottorikerhon isännöimänä Jyväskylän kupeessa Lievestuoreella.

Jaakola vieraili voitokkaasti

Raahessa ajettiin MX-liigaa siten, että lauantai oli niin sanottu senioripäivä ja sunnuntai varattu junioreille.

Lauantaina MXB:ssä nähtiin tuttu kärkimies, kun Alex Tapio kirjautti jälleen kaksi erävoittoa. Eetu Karjalainen ja Tino Toikkanen miehittivät palkintokorokkeen kaksi seuraavaa sijaa.

Tapio johtaa sarjaa jo 46 pisteen erolla Toikkaseen. Raahessa neljänneksi sijoittunut Timi Kunnari on kolmantena.

MX125-luokassa voiton otti veteraaniluokkiin viime vuosina menestyksekkäästi keskittynyt Markus Jaakola, jolle Raahe toimi juniorivuosina kotiratana. Kalle Rintamäki oli toinen ennen Santeri Kerästä, joka voitti kakkoserän. Jaakola voitti avausstartin.

Sarjaa johtava Jasse Jukarainen oli viides takanaan sarjakakkonen Max Sarkama. Keränen on pisteissä kolmantena. Päivän neloseksi ajoi Peetu Aalto.

Harrastajien MXH:ssa voiton vei Miikka Kalliokoski ennen Jani Lähteenmäkeä ja Marko Juttulaa. Sarjan ykkösmies Janne Fräki oli viides edellään myös Janne Tuohino.

Päivää mahtui myös sivuvaunujen SM-sarjan osakilpailu, jonka voitti Christer Trybom - Roy Lindgren. Toiseksi ajoi Kari Malmi - Pasi Takalo ja kolmanneksi Jarno Hätönen - Eetu Jalonen.

Mansikkamäen komento jatkuu

Saku Mansikkamäki jatkoi Raahen sunnuntaissa MX65-luokan MX-liigan ykköstilojen napsimista. Hän ajoi kummankin erän voittajaksi. Aaro Menna oli erien kakkonen ja Eelis Viemerö kolmonen, kuten viikkoa aiemmin Torniossa.

Mansikkamäki, Menna ja Viemerö myös muodostavat sarjan kärkipään.

MX65-luokan B-finaalissa Juho Ståhlberg, Santeri Kivimäki ja Nestori Söderberg keräsivät järjestyksessä parhaat sijoitukset.

Niko Hokkanen oli vahvin MXC/B-luokassa, missä Jimi Laitinen ja Miika Jukarainen ajoivat seuraaville sijoille. Viitospaikan Nico Stenberg voitti avauserän ja sarjajohtaja Jukarainen toisen. Pisteissä toisena oleva Hermanni Koskinen oli yhteistulosten nelonen.

B-finaalin voittoon ajoi Tiitus Räikkönen perässään Topias Rintala ja Eemeli Lappalainen.

Raha- ja tuotepalkinnot TOP250-luokkalaisille

Sunnuntai-illan päätti TOP250-luokka.

A-ryhmässä kärkikolmikon muodostivat Santeri Kinnunen, Harri Yli-Villamo ja Toni Koskinen, eli A-luokitellut ajajat. Alex Tapio oli kuutospaikalla paras B-luokiteltu kuljettaja.

Tornion ja Raahen yhteistuloksissa voittaja oli Kinnunen ennen Koskista ja Tapiota. Kolmikko pääsi nauttimaan myös rahapalkinnoista järjestyksessä 200 (+100€ tankkauskortti), 200 ja 150 euroa.

B-ryhmässä juhli Harri Hjelt. Eetu Kaapeli oli toinen ja Toni Kuivalainen kolmas.

Kaapeli voitti Pohjoisen Kierroksen B-ryhmän ennen Kuivalaista ja Joonas Pursiaista. Heille siitä hyvästä 150 (+100€ tankkauskortti), 150 ja 100 euroa.

C-ryhmä meni Johannes Kauppiselle, joka jätti seuraaville sijoille Leo Peltolan ja Kalle Österbergin.

Kauppinen voitti Kierroksen perässään Viljami Vahanka ja Oskari Piililä. Kolmikko kuittasi 100 (+100€ tankkauskortti), 100 ja 75 euroa.

D-ryhmässä voiton otti Saku Pohjoisaho. Toinen oli Jani Lähteenmäki ja kolmas Rasmus Lepistö, joka pokkasi Kierroksen voitollaan Oy Brandt AB:n Arai-tuotepalkinnon. Kahden viikonlopun kakkonen oli Topi Posti ennen Teemu Viholaista.

Kaikki tulokset

Sarjataulukot (kaikki ei päivitetty vielä 26.7.)

Team Racingbike mukana Pohjoisen kierroksella ja Enduro-sprintissä

(Racingbike-tiedote)

Kahden viimeisen viikonlopun aikana motocrosskausi jatkui perinteisen Pohjoisen kierroksen merkeissä. 15.-16.7. ajettiin Torniossa, ja menneenä viikonloppuna Raahessa. Team Racingbike Finland oli erityisesti nuorimpien kuljettajien osalta hyvin edustettuna molempina viikonloppuina.

Torniossa tiimin parhaasta suorituksesta vastasi MX125-luokassa Niklas Lammi #299, joka ajoi molemmissa erissä tasaisesti kolmanneksi. Kärjen järjestyksen muuttuessa erien välillä reippaasti, nuorimies oli kuitenkin yhteistuloksissa neljäs. MX65-luokassa Aaron Laine #460 sijoittui kuudenneksi, ja myös Luca Väg #253 mahtui kymmenen parhaan joukkoon.

Raahessa MXC/B-luokassa ajanut Nico Stenberg #358 kuittasi ensimmäisen erän hienosti nimiinsä. Toinen erä ei kuitenkaan sujunut yhtä vauhdikkaasti, mistä syystä yhteistuloksissa viides sija. MX65-luokassa kymmenen parhaan joukkoon mahtui kolme tiimin kuljettajaa. Veeti Hakala-Rahko #123 oli seitsemäs, Aaron Laine #460 yhdeksäs ja Luca Väg #253 kymmenes.

Menneenä viikonloppuna ajettiin myös enduroa, kun Hollolassa, Hälvälän lentokenttä-alueella järjestettiin Enduro Sprint-kilpailu. Antti Ahtila sijoittui sekä luokassaan että yleiskilpailussa hienosti toiselle sijalle. Niin ikään A1-luokassa ajanut Tero Koskinen oli oman luokkansa neljäs, ja sijoittui yleiskilpailussa viidenneksi.