Nikander tyytyväinen kauteensa

Teksti
Kuva
Marko Vihriä
Kauden aikana Nikander ajoi yhden voiton, yhden kakkossijan sekä kaksi kolmostilaa. Kaksi viimeistä osakilpailua Nikander ajoi pikkusormi kipeänä, sillä häneltä murtui viikko ennen Jämsän osakilpailua harjoituksissa kaatumisen yhteydessä kaasukäden pikkusormi. Sormi esti täysipainoista ajoa, mutta sisulla ja sydämellä palkintona oli hopeinen SM-mitali.

Nikanderin kausi toi myös SM-kultaa enduron SM2-luokassa. Se sekä cross countryn SM-hopea tulivat hieman murtuneilla luilla. Päijänneajossa Nikanderilta murtui rintalasta ja pari kylkiluuta. Nikander ajoi osan motocrossin MX1-luokn SM-sarjasta sijoittuen loppupisteissä jaetulle 11:lle sijalle.

Enduron MM-sarjasta Nikander ajoi Suomen ja Ruotsin osakilpailut. Varsinkin Ruotsissa hänen menonsa oli kohdillaan, kun hän oli molempina päivinä E2-luokan viides. Endurotestillä tuli jopa yleiskilpailussa yhdellä kierroksella toinen sija maailmantähtien joukossa. Loppupisteissä Nikander sijoittui 12:ksi.

Kausi 2014 on nyt Nikanderin osalta ajettu ja ajotunteja on kertynyt yli 200 - salilla ja muissa harjoitteissa on varmaan kulutettu saman verran treenitunteja. Tallilla on vietetty pyöriä huoltaen tuollaiset 100 tuntia. Sen päälle tulee vielä normaali työssäkäynti, joten Nikanderin takki on kyllä tyhjä.

Nikanderin kalusto on toiminut moitteettomasti ja tuonut maaliin niin kisoissa kuin treeneissäkin.
Ensi kauden kuvioita on alettu miettiä. Haussa on jälleen tekemisen meininki ja mitalitiliä voisi kasvattaa vaikka vielä kultaisella. Euroopan mestaruuskin voisi vielä kiinnostaa, vaikka Nikanderin haaveet ovat aina olleet tuolla MM-sarjassa.

Nikanden haluaa antaa ison kiitoksen kaikille häntä tukeneille yhteistyökumppaneille, huoltoporukoille, maanomistajille sekä kaikille ystäville.