Näin mittaat ja tilaat pinnat

Offroad-pyöriin myydään valmiita pinnasarjoja, mutta joskus on tarve hankkia mittatilauspinnat. Kun perusasiat ovat hanskassa, onnistuu pinnan mittaaminen ja tilaaminen.
Pinnojen asennolla ja pituudella tai periaatteessa pikemminkin rei'ityskulmilla on vaikutusta myös kokonaisuuden kestävyyteen ja ajotuntumaan. Jos yksittäinen pinna kulkee kolmen muun pinnan yli (ali) ristiin, on kokonaisuus kestävämpi kuin kahden yli ristiin menevä. Jälkimmäinen on tavallista eturenkaassa. Kahden yli ristiin olevat pinnat ovat lyhyempiä kuin kolmen yli ristiin kulkevat. Näin ollen kahden yli ristiin on kokonaisuutena kevyempi. Kolmen yli ristiin -vannekokonaisuus on pystysuunnassa joustavampi, eli ottaa pehmeämmin iskuja vastaan. Ohjaus ei ole kuitenkaan sen takia yhtä tarkka kuin kahden yli ristiin. Vastavuoroisesti ainakin huippukuljettajat sanovat kahden yli ristiin kulkevan vannekokonaisuuden olevan mutkissa tarkempi. Kolmen yli ristiin -vannekokonaisuus on puolestaan jäykempi kiihdytyksissä ja jarrutuksissa.
Kuva
Marko Vihriä

Rymättylässä päämajaansa pitävä Wheel Factory Finland valmistaa moottoripyörien pinnoja sekä maahantuo vannekehiä, -keskiöitä ja -tarvikkeita vuosien kokemuksella.

Wheel Factorylta voi tilata pinnasarjoja tämän vuosituhannen aikana valmistettuihin pyöriin sekä mittatilauksena myös vanhempiin pyöriin.

Pinnan tilaamisessa on tärkeää mitata pinna oikein, jotta varmasti saa tarvitsemansa tuotteet. On myös huomioitava, että yhdessä offroad-pyörän takapyörässä voi olla jopa neljää erilaista pinnaa.

OSTA KÄYTTÖOIKEUS

Sisältö jota yritit avata on tilaajille. Hanki itsellesi nyt käyttöoikeus nopeasti valitsemalla itsellesi sopivin vaihtoehto.

Digitilaus alk. 29,90 € / 3kk

  • OFFROADPron lehdet digitaalisina (luettavissa tietokoneella, tabletilla ja älypuhelimella)
  • OFFROADPron aiemmin ilmestyneet numerot digilehtinä
  • offroadpro.fi -verkkopalvelun käyttöoikeus

OSTA

Lehtitilaus alk. 72,90 € / 8 numeroa

  • OFFROADPron lehdet paperisena ja digitaalisena
  • OFFROADPron aiemmin ilmestyneet numerot digilehtinä
  • offroadpro.fi -verkkopalvelun käyttöoikeus

OSTA

Lisää uutisia

SebFMX, eli kolumnistimme Sebastian Westberg kuvasi videoblogiinsa päivän verran freestyleä pakkasessa.
Tim Gajser kaatui todella rajusti Italian Mantovassa ajetussa kisassa.
Aurinkoinen sunnuntai Orivedellä antoi runsaalle yleisölle mahtavan taistelupaketin kaikissa lähdöissä, kun moottoripyörien SM-jääratasarja jatkui Orivedellä.
Jääradan SM-kausi jatkui tänään Orivedellä 140 kuljettajan voimin. 250cc-luokassa kauden toisen osakilpailun vei nimiinsä Niklas Ajo ja 450cc-luokassa ruutulippua tervehti ensimmäisenä Vertti Takala.
250-luokan itälohko avasi kilpailukautensa rytinällä Teksasissa. 450-luokassa kisassa ei isompia yllätyksiä.