Näin mittaat ja tilaat pinnat

Offroad-pyöriin myydään valmiita pinnasarjoja, mutta joskus on tarve hankkia mittatilauspinnat. Kun perusasiat ovat hanskassa, onnistuu pinnan mittaaminen ja tilaaminen.
Pinnojen asennolla ja pituudella tai periaatteessa pikemminkin rei'ityskulmilla on vaikutusta myös kokonaisuuden kestävyyteen ja ajotuntumaan. Jos yksittäinen pinna kulkee kolmen muun pinnan yli (ali) ristiin, on kokonaisuus kestävämpi kuin kahden yli ristiin menevä. Jälkimmäinen on tavallista eturenkaassa. Kahden yli ristiin olevat pinnat ovat lyhyempiä kuin kolmen yli ristiin kulkevat. Näin ollen kahden yli ristiin on kokonaisuutena kevyempi. Kolmen yli ristiin -vannekokonaisuus on pystysuunnassa joustavampi, eli ottaa pehmeämmin iskuja vastaan. Ohjaus ei ole kuitenkaan sen takia yhtä tarkka kuin kahden yli ristiin. Vastavuoroisesti ainakin huippukuljettajat sanovat kahden yli ristiin kulkevan vannekokonaisuuden olevan mutkissa tarkempi. Kolmen yli ristiin -vannekokonaisuus on puolestaan jäykempi kiihdytyksissä ja jarrutuksissa.
Kuva
Marko Vihriä

Rymättylässä päämajaansa pitävä Wheel Factory Finland valmistaa moottoripyörien pinnoja sekä maahantuo vannekehiä, -keskiöitä ja -tarvikkeita vuosien kokemuksella.

Wheel Factorylta voi tilata pinnasarjoja tämän vuosituhannen aikana valmistettuihin pyöriin sekä mittatilauksena myös vanhempiin pyöriin.

Pinnan tilaamisessa on tärkeää mitata pinna oikein, jotta varmasti saa tarvitsemansa tuotteet. On myös huomioitava, että yhdessä offroad-pyörän takapyörässä voi olla jopa neljää erilaista pinnaa.

OSTA KÄYTTÖOIKEUS

Sisältö jota yritit avata on tilaajille. Hanki itsellesi nyt käyttöoikeus nopeasti valitsemalla itsellesi sopivin vaihtoehto.

Digitilaus alk. 29,90 € / 3kk

  • OFFROADPron lehdet digitaalisina (luettavissa tietokoneella, tabletilla ja älypuhelimella)
  • OFFROADPron aiemmin ilmestyneet numerot digilehtinä
  • offroadpro.fi -verkkopalvelun käyttöoikeus

OSTA

Lehtitilaus alk. 72,90 € / 8 numeroa

  • OFFROADPron lehdet paperisena ja digitaalisena
  • OFFROADPron aiemmin ilmestyneet numerot digilehtinä
  • offroadpro.fi -verkkopalvelun käyttöoikeus

OSTA

Lisää uutisia

RTL TV-kanavan dokumentti Jefferey Herlingsin kaudesta 2017.
Eilen ajettiin Torinon lähistöllä Transborgaro-niminen kutsukilpailu. Suomesta mukana olivat 80-luvun kuljettajien sarjassa Kurt Ljungqvist, 90-luvun kuljettajien sarjassa Miska Aaltonen ja Samuli Aro sekä perhekilpailussa Emppu ja Samuli Aro.
Jämsässä kaasuteltiin lauantaina 18.11. harrastetason endurokuljettajien harjoituspäivä. Viileästä säästä ja pehmeästä kelistä huolimatta paikalla oli suuri määrä kuljettajia.
Samuli ja Emppu Aro pronssille Coppa Famiglia -luokassa, jonka voiton vienyt pari haiskahtaa huijaukselle.
Samuli Aro koeajoi Suzuki RM-Z 450 2018 pyörän, josta oli muutamilla pienillä toimenpiteillä poistettu pyörän ongelmakohtia.