Motocrossin lajiryhmä tiedottaa 3/2015

Teksti
MXC/C:n kilpailua. MXC/C:n kilpailua.
Kuva
Marko Vihriä
- Motocrossin lajiryhmälle on avattu oma sivunsa Suomen Moottoriliiton nettisivuille (www.moottoriliitto.fi) lajit ja lajiryhmien sivut -osion alle. Suora linkki.
 
- Kilpailunjärjestäjien infotilaisuus järjestettiin 22. maaliskuuta. Tilaisuudessa käytiin läpi muun muassa tämän kauden kilpailutoimintaa sekä sääntömuutoksia. Infomateriaali päivitettiin tilaisuudessa syntyneen keskustelun pohjalta. Materiaali on julkaistu Suomen Moottoriliiton nettisivulla (www.moottoriliitto.fi) motocrossin lajiryhmä -osiossa.
 
- Ajajalisenssikoulutusmateriaali on päivitetty vuodelle 2015 ja julkaistu Suomen Moottoriliiton nettisivulla (www.moottoriliitto.fi) motocrossin lajiryhmä -osiossa.
 
- Ratatuomarin, eli lippumiehen opas on päivitetty vuodelle 2015. Lajiryhmä toivoo kilpailunjärjestäjiä käymään materiaalin läpi ratatuomareiden kanssa sekä tulostamaan materiaalin heille. Materiaali on julkaistu Suomen Moottoriliiton nettisivulla (www.moottoriliitto.fi) motocrossin lajiryhmä -osiossa.
 
- Säännöt kaudelle 2015 on julkaistu jo aiemmin. Niihin tehtiin pieniä päivityksiä, jotka julkaistaan viikolla 15.
 
Starttiharjoitusta, harjoitusta ja aika-ajoa koskeva sääntö on muutettu MX-liigassa seuraavanlaiseksi:
2min + 10min + 10min
 
- MX65-luokan kerhojoukkuekilpailu on edelleen haettavissa. Kilpailu on mahdollista järjestää joko omana tapahtumanaan tai MXC- ja SM-luokkien kerhojoukkuekilpailun yhteydessä Mäntyharjulla.
 
Myös MXV-luokkien joukkuekilpailu on vailla järjestäjää. Mikäli MX65-kerhojoukkuekilpailu järjestetään erillään MXC- ja SM-kerhojoukkuekilpailusta, suosittelee lajiryhmä järjestämään samalla MXV-joukkuekilpailun.
 
- MXH-luokan kilpailu on mahdollista järjestää MX-liigan yhteydessä senioripäivänä (sunnuntai), mikäli kilpailunjärjestäjä saa rakennuttua toimivan aikataulun. Lajiryhmä on hyväksynyt Vantaan Moottorikerhon anomuksen järjestää MXH-kilpailu MX-liigakilpailussaan 26. huhtikuuta.
 
- MX-liigan seitsemäs osakilpailu 1.-2. elokuuta on vailla järjestäjää. Vantaan Moottorikerho järjestää MX-liigan viimeisen osakilpailun 5.-6. syyskuuta.