Mestari ja haastaja

Pauls Jonass johti MX2-luokan MM-sarjaa alkukesästä asti. Kausi päättyi maailmanmestaruuteen. Millainen on mestarin kisapyörä? Ja millaisen haastajan Jonass saa oman tallin sisältä?
Jonass pitää ohjaustankoa huomattavan takana. Moni tykkää että tanko pitäisi olla keulaputkien kanssa samassa linjassa ja tangonpäät vaakatasossa. Jonassilla asento on tuosta vähän taaksepäin. Mestarin pyörän tanko ja ajoasento on hyvin saman tuntuinen kuin mitä muistan Juuso Matikaisen ja Kim Savasteen suosineen omissa kisapyörissään.
Kuva
Ray Archer, Juan Acevedo

Latvian Pauls Jonass otti pikkuluokan mestaruuden vahvoin ottein. MM-sarjan päätyttyä avautui mahdollisuus koeajaa Jonassin kisapyörä siinä kunnossa, millaisena tuore mestari sillä voitokkaan kautensa ajoi.

Koeajopaikka oli Hollannissa, Eindhovenin liepeillä sijaitseva pehmeä hiekkarata. Jonassin kilpuri oli juuri fiksattu kisakuntoon kauden päättäneen Ranskan kurakisan jäljiltä. Kaikki pyörässä oli juuri kuten mestari halusi, eikä esimerkiksi tangon tai kahvojen asentoa olisi saanutkaan muutella omaan makuun. Pauls Jonass kertoo itse omasta pyörästään seuraavaa:

OSTA KÄYTTÖOIKEUS

Sisältö jota yritit avata on tilaajille. Hanki itsellesi nyt käyttöoikeus nopeasti valitsemalla itsellesi sopivin vaihtoehto.

Digitilaus alk. 29,90 € / 3kk

  • OFFROADPron lehdet digitaalisina (luettavissa tietokoneella, tabletilla ja älypuhelimella)
  • OFFROADPron aiemmin ilmestyneet numerot digilehtinä
  • offroadpro.fi -verkkopalvelun käyttöoikeus

OSTA

Lehtitilaus alk. 72,90 € / 8 numeroa

  • OFFROADPron lehdet paperisena ja digitaalisena
  • OFFROADPron aiemmin ilmestyneet numerot digilehtinä
  • offroadpro.fi -verkkopalvelun käyttöoikeus

OSTA

Lisää uutisia

Lari Jukola halusi kokeilla vauhtiaan enduron MM-sarjassa jo pari vuotta sitten. Matkaan tuli mutkia mutta nyt nousu MM-sarjaan toteutuu.
Tänään Vierumäellä, Suomen Urheiluopistolla käynnistyi laaja valmennusohjelma moottoripyöräkuskeille.
Santtu Tiainen puolustaa MX1-luokan Suomen mestaruutta Yokon väreissä kaudella 2018.
VGN, Vierumäki, cross country
Viime toukokuussa heti ensi yrityksellä valtavan suosituksi noussut Vierumäki Grand National -kilpailu saa ensi vuonna Suomen päähän uuden järjestäjäkerhon.
Imatran Moottorikerho
Lauantaina tärähtää Imatran sisäradalla käyntiin kauden ensimmäinen halli cup -osakilpailu. Isoille pyörille ja kassareille on omat lähtönsä.