Mäkinen MXD Cup-mestariksi

Teksti
Kuva
Ismo Karttunen
Crossin MXD-luokassa kymmenen erävoittoa napannut Ria Virtanen loukkasi itsensä ennen kauden päätöstä ja viimeiset kisat jäivät ajamatta. Virtasen takaa MXD-cupin voittoon nousi Maarit Mäkinen.

Motocrossin naisten sarja MXD Suomen Cup ajettiin päätökseen viikonloppuna Orimattilassa, kun vuorossa oli kauden kaksi viimeistä kilpailuerää. Mestariksi ajoi 38 pisteen turvin Maarit Mäkinen, joka nappasi kauden aikana komeasti 11 palkintokorokesijaa. Mestaruus oli Mäkiselle jo kauden toinen, sillä talvikaudella Suzuki-kuljettaja pääsi juhlimaan myös Baltic Master Cupin mestaruutta.

– Tämä kausi on ollut tavoitteiden täyttymys. Baltic Master Cup -mestaruus, erä ja totaalivoitto Porissa sekä Suomen ensimmäinen MXD Suomen Cup mestaruus. Kaudesta jäi aivan huikea fiilis, vaikka matkalla oli ylä- ja alamäkiä sekä Raahesta jäi 15 tikin arvet käteen kaatumisen vuoksi, Mäkinen kertoi tyytyväisenä.

– Kymmenen vuotta sitten aloitin harrastuksen ja nyt tämä harjoittelu palkittiin mestaruudella. Useita kompastuksia ja loukkaantumisia on matkalla tapahtunut, mutta kaksi suht ehjää kautta on nyt takana. Nämä kaksi vuotta ovat olleet todella määrätietoista, sillä muutimme valmennustekniikkaa ja kuntopuolen harjoitteluja, sekä tälle vuodelle tuplattiin ajoharjoittelumäärä. Suuret kiitokset haluan antaa Suzuki Finland:lle, Mäkisen Liikennekoululle, Mecom:lle, Lappeenrannan Moottoripyöräilijöille sekä koti-joukoille, jotka ovat jaksaneet niin hyvinä kuin huonoinakin päivinä.

– Kilpailukausi jatkuu viikonloppuna vetaraanijoukkuekilpailuissa ja sitten on vielä Venäjän kisat Svetogorskissa ja Sovetskissa, Mäkinen päättää.

Naisten sarjan kärjessä liki koko kauden kärkkynyt Ria Virtanen ei päässyt mukaan tämän viikonlopun kilpailuun viime viikolla sattuneen loukkaantumisen takia. Näin Virtasella jäi neljä viimeistä kilpailuerää ajamatta. Siitä huolimatta Ria on lopputuloksissa toinen saalistettuaan yhteensä huimat kymmenen erävoittoa kauden aikana. Kolmannesta sijasta käytiin myös hieno taistelu aivan loppuun saakka. Vilma Jarkkola pokkasi itselleen pronssisen mitalin ainoastaan kolmen pisteen erolla neljänneksi tulleeseen Laura Kurkiseen.

Virtanen summaa kautensa

Ria ei päässyt mukaan viime viikolla sattuneen loukkaantumisen takia. Näin jäi neljä kilpailuerää ajamatta ja saamatta potentiaaliset 100 pistettä. Siitä huolimatta Ria on lopputuloksissa toinen dominoituaan suurimman osan kautta naisten Suomen Cuppia kaikkiaan kymmenellä erävoitolla.

Tämä on kaikkiaan kahdeksas kerta, kun Ria on peräjälkeen naisten sarjan kolmen parhaan joukossa. Tämä vuosi on tosin ensimmäinen, jolloin on ajettu virallisesta Suomen Cupin arvosta. Ensimmäinen kerta kolmen parhaan joukkoon oli vuonna 2010, jolloin Ria ajoi vielä 85 kuutioisella ja teki samana vuonna C/A -luokkanousun. Pyöränä on ollut koko kilpailuhistorian KTM ja vuodesta 2011 on ollut 125 kuutioinen pyörä alla.

– Kausi oli kokonaisuutena hyvä, koska vauhti on riittänyt myös EM-pisteisiin.

Vuoden 2018 suunnitelmissa on lisätä vauhtia entisestään ja saavuttaa mestaruus Naisten Suomen Cupissa sekä ajaa mahdollisimman paljon pisteille sekä piikkiluokassa että Naisten EM-sarjassa. Mahdollisuuksien mukaan on tavoitteena myös osallistua Naisten MM-kilpailuihin, tämä tietysti riippuu pitkälti muiden sarjojen kilpailukalenterista.