Laihtuneen Mannisen toipuminen hyvällä mallilla

Kuva
Marko Vihriä
Motocrossin Suomen mestari Aki Mannisen toipuminen heinäkuun alun loukkaantumisesta on edennyt odotetusti. Manninen elättelee myös toiveita pyörän selkään paluusta.

Mannisella murtui leuka neljästä kohtaa kolarissa Teemu Keljon kanssa Karkkilan radalla harjoituksissa lauantaina 1. heinäkuuta. Lisäksi kädestä murtui värttinäluu, kämmenluu ja vielä kolmaskin luu.

Murtumat (katkenneet luut) korjattiin leikkauksella.

Alussa sairaalassa Mannisen piti tyytyä ”pilliruokintaan”, minkä jälkeen hän on totutellut soseutettuun ravintoon jo viiden viikon ajan. Pureskelu on ollut kiellettyä eikä se ole onnistunutkaan, mutta viime päivinä hän on vihdoin pystynyt jonkin verran pureskelemaan. Phuminen sentään on sujunut.

- Olen laihtunut kahdeksan kiloa tämän jakson aikana, Manninen kertoo.

Mannisen pitäisi saada kipsi pois kädestään tiistaina. Myös hänen suussaan olevat, purentaa ohjaavat ”kiskot” pitäisi ottaa pois tällä viikolla.

Manninen katselee jo ajamisen suuntaan.

- Tuskin ajan kisoja enää tänä vuonna. Ajotreenin aloitan, kun saan lääkäriltä luvan. Tällä hetkellä ei ole tietoa, milloin sen saan.

Itse kolariin Mannisella on vain lyhyt toteamus.

- Tapahtumaa ei saa tekemättömäksi, joten turha sillä on enää spekuloida.

SM-sarja jatkuu 27. elokuuta Alavudella ja päättyy 3. syyskuuta Imatralla. SM-kerhojoukkueiden paremmuudesta mitellään 23.-24. syyskuuta.

Lisää uutisia

Motocrossin Amerikan mestaruussarjan toiseksi viimeinen osakilpailu ajettiin Washingtonissa. Katso koostevideo täältä.
Lauantaina cross countryn SM-sarjan kolmannen osakilpailun Jämsässä voittanut Roni Kytönen kertoo Mobius SM Cross Country -sarjan promoottorin videolla päivästään. Kytönen kertoo myös loppukauden suunnitelmistaan motocrossin EM- ja SM-sarjoissa.
Motocrossin EM- ja SM-sarjoihin tänä vuonna keskittynyt Jämsän Seudun Moottorikerhon Roni Kytönen otti uransa ensimmäisen cross countryn SM-osakilpailuvoiton Jämsässä lauantaina.
Red Bullin MX Nation-dokumenttisarjan neljännessä jaksossa tutustutaan itseluottamuksen merkitykseen motocrossissa.
Raumalla 26. elokuuta järjestettävän sprint-endurokilpailun reittivideo on julkaistu. Järjestäjien nettisivu on puolestaan hakkeroitu.