Kypäräkamerat kielletty kaikissa lajeissa

Kuva
Marko Vihriä
Motocrossin lajiryhmän kilpailujen järjestäjille pitämässä infotilaisuudessa tuotiin esille sääntömuutos, jonka pohjalta niin motocrossissa kuin kaikissa muissakin Suomen Moottoriliiton alaisissa lajeissa on kiellettyä käyttää kypäräkameraa.

Kotimaisessa endurossa sääntömuutos julkistettiin jo aiemmin, ja nyt uudistus koskee kaikkia lajeja. Sääntömuutos tarkoittaa kokonaisuudessaan sitä, että kypärään ei saa kiinnittää mitään ylimääräistä. Tarrojen kiinnittäminen on edelleen sallittu.

Vielä jäi toimituksellamme tarkentamatta se, voiko kameran tai muita ”laitteita” kiinnittää kypärän lippaan, kuten enduron lajisäännössä on sallittu.

Kaikkia lajeja koskien muutos on tehty vuoden 2017 urheilusäännöstöön, jota ei tosin ole julkaistu Moottoriliiton nettisivulla.

Lisää uutisia

Blå Bandin ja OFFROADPron Juhannuskisassa etsitään repun omistajaa. Kerro kenelle Jussin pussi kuuluu?
Six Nights Enduro on elämysendurotapahtuma jossa nelihenkiset joukkueet ajavat Lapin yöttömässä yössä nauttien luonnosta, maisemista ja joukkueena selviytymisestä.
Suomen Moottoriliiton puheenjohtaja Tapio Nevala ja toimitusjohtaja Kurt Ljungqvist tapasivat liikenneministeri Anne Bernerin keskustellakseen moottoripyöräurheilua koskettavasta liikennevakuutuksesta.
Testikuskimme Samuli Aro kehui tämän päivän koeajossa Shercon uuden 125-kuutioisen suorastaan pystyyn.
AMA supercross-sarjan vakiokuskeihin kuuluva Cade Clason on jäänyt kiinni kiellettyjen aineiden käytöstä.