KTM ja Husqvarna pois MM-sarjasta

Kuva
ABC communication
Uutista muokattu: KTM ja Husqvarna lopettavat tehdastiiminsä enduron MM-sarjassa tämän kauden päätteeksi.

Uutista muokattu 12.10.2017 klo 11.09

Vielä vahvistamattoman tiedon mukaan sekä KTM että Husqvarna vetäytyvät tehdastiimien osalta enduron MM-sarjasta tämän kauden päätteeksi. Kumpikin merkki tulee kuitenkin jatkamaan vahvasti enduron parissa.

KTM teki vastaavanlaisen, radikaalin päätöksen vuosia sitten supermotossa. Tehdas ilmoitti vetäytyvänsä supermoton MM-sarjasta, joka ei riittävästi kiinnostanut yleisöä ja lajin harrastajia. Tehtaiden kilpatallien tärkein tehtävä on markkinoida oman merkin tuotteita kuluttajille, eli tässä tapauksessa enduron harrastajille.

Enduron MM-sarja on jo vuosien ajan kärsinyt hitaasta kuihtumisesta. Japanilaismerkit eivät ole mukana lainkaan, tiimien ja kuskien määrä on alati pienentynyt eikä suuri yleisö ole syttynyt riittävästi MM-endurosta.

Sarjan promoottori aloitti tervehdyttämistoimet, mutta ehkä liian myöhään. Sellaiset perinteisen enduron kaavaa noudattavat erikoiskilpailut, kuten Päijänneajo olisivat saattaneet nostaa sarjan profiilia. Tai sitten ei.

Husse ja Kotari eivät varmasti häviä MM-sarjasta, vaan kummankin merkin pyöriä tullaan näkemään yksityistiimien kalustona. Oletettavasti teknistä tukea tehdas tulee jatkossakin jakamaan yksityistalleille.

OFFROADPron seuraavassa numerossa palaamme vielä lyhyesti tähän aiheeseen.

Lisää uutisia

Päijänneajossa kävi selväksi, että oman haalariauton sijasta todellakin kannattaa ostaa haalarihuolto. Se toimi aivan täydellisesti.
Motocrossin EMX300-luokan EM-sarjaan kahden kauden tauon jälkeen palannut Mikael Kaipanen ei onnistunut ajamaan pisteille, kun sarja käynnistyi viikonloppuna Hollannissa.
KTM tehdastiimit ottivat mittaa toisistaan Valkenswaardin MM-crossin molemmissa luokissa. Viroa edustava Harri Kullas oli MXGP luokassa seitsemästoista. Katso koostevideo!
Päijänteen ympäriajoa koko viikonlopun hallinnut Aleksi Jukola vahvisti tänään Päitsin yleiskilpailun voittonsa ja ansaitsi ensimmäisen kiinnityksen kaikkien endurokuskien havittelemaan Päijänne-kilpeen.
Motocrossin EM-sarjat avattiin vaikeissa olosuhteissa