KTM ja Husqvarna pois MM-sarjasta

Kuva
ABC communication
Uutista muokattu: KTM ja Husqvarna lopettavat tehdastiiminsä enduron MM-sarjassa tämän kauden päätteeksi.

Uutista muokattu 12.10.2017 klo 11.09

Vielä vahvistamattoman tiedon mukaan sekä KTM että Husqvarna vetäytyvät tehdastiimien osalta enduron MM-sarjasta tämän kauden päätteeksi. Kumpikin merkki tulee kuitenkin jatkamaan vahvasti enduron parissa.

KTM teki vastaavanlaisen, radikaalin päätöksen vuosia sitten supermotossa. Tehdas ilmoitti vetäytyvänsä supermoton MM-sarjasta, joka ei riittävästi kiinnostanut yleisöä ja lajin harrastajia. Tehtaiden kilpatallien tärkein tehtävä on markkinoida oman merkin tuotteita kuluttajille, eli tässä tapauksessa enduron harrastajille.

Enduron MM-sarja on jo vuosien ajan kärsinyt hitaasta kuihtumisesta. Japanilaismerkit eivät ole mukana lainkaan, tiimien ja kuskien määrä on alati pienentynyt eikä suuri yleisö ole syttynyt riittävästi MM-endurosta.

Sarjan promoottori aloitti tervehdyttämistoimet, mutta ehkä liian myöhään. Sellaiset perinteisen enduron kaavaa noudattavat erikoiskilpailut, kuten Päijänneajo olisivat saattaneet nostaa sarjan profiilia. Tai sitten ei.

Husse ja Kotari eivät varmasti häviä MM-sarjasta, vaan kummankin merkin pyöriä tullaan näkemään yksityistiimien kalustona. Oletettavasti teknistä tukea tehdas tulee jatkossakin jakamaan yksityistalleille.

OFFROADPron seuraavassa numerossa palaamme vielä lyhyesti tähän aiheeseen.

Lisää uutisia

Lari Jukola halusi kokeilla vauhtiaan enduron MM-sarjassa jo pari vuotta sitten. Matkaan tuli mutkia mutta nyt nousu MM-sarjaan toteutuu.
Tänään Vierumäellä, Suomen Urheiluopistolla käynnistyi laaja valmennusohjelma moottoripyöräkuskeille.
Santtu Tiainen puolustaa MX1-luokan Suomen mestaruutta Yokon väreissä kaudella 2018.
VGN, Vierumäki, cross country
Viime toukokuussa heti ensi yrityksellä valtavan suosituksi noussut Vierumäki Grand National -kilpailu saa ensi vuonna Suomen päähän uuden järjestäjäkerhon.
Imatran Moottorikerho
Lauantaina tärähtää Imatran sisäradalla käyntiin kauden ensimmäinen halli cup -osakilpailu. Isoille pyörille ja kassareille on omat lähtönsä.