Juniori Kangasniemi FCR Finland Motorsport -tiimiin

Teksti
FCR Finland Motorsportin tuore kiinnitys Kasper Kangasniemi on vahva ehdokas MXC/A:n Suomen mestariksi.
Kuva
FCR Finland Motorsport
Motocrossin alle 15-vuotiaiden MXC/A-luokan SM-sarjassa hopealle ajanut Kasper Kangasniemi on liittynyt FCR Finland Motorsport -kilpatiimin joukkoihin. Pirkkalalainen on vahva ehdokas Suomen mestariksi.

Tampereen Motocrossia edustava Kangasniemi ajoi viime vuonna uransa parhaan kauden. Vuoteen mahtui useita palkintokorokesijoituksia, ja edessä siintävällä kaudella myös voitot ovat enemmän kuin todennäköisiä. Vastus tulee olemaan kova ja Kangasniemien perheessä ollaan iloisia uudesta tiimikuviosta.

- FCR:llä on selkeästi annettavaa meille ja me pystymme puolestaan tuomaan tiimiin junioripuolelle omaa näkemystämme. Iso plussa tiimin toiminnassa on myös se, että enduron moninkertainen maailmanmestari Samuli Aro auttaa kuskeja. Hän on entinen ammattilainen, joka osaa neuvoa ja jolla on paljon tietämystä, Kasperin Tuomo-isä kertoo.

14-vuotias Kangasniemi kilpailee tulevalla kaudella 85-kuutioisella KTM-pyörällä MXC/A-luokan Suomen mestaruussarjassa, joka käynnistyy toukokuun lopulla Hyvinkäällä.

Kangasniemi saatetaan nähdä myös 125-kuutioisen KTM:n satulassa alle 18-vuotiaiden MXJ-luokan Suomen Cupissa, mutta päähuomio on täysin pienemmässä pyörässä.

Viron hallimestaruus käsillä

Kangasniemi on talven aikana keskittynyt yleiskunnon kohottamiseen. Hiihtolenkit ovat tulleet tutuiksi. Lisäksi hän on osallistunut Tampereen Motocrossin järjestämään sählyyn maanantaisin, crossijumppaan keskiviikkoisin ja crossfitiin perjantaisin. Mukaan on mahtunut myös laskettelua.

Vaikka kahdeksasluokkalainen harjoittelee koulun ohella ahkerasti, ei arki ole liian rajattua. Rentous ja hauskuus pidetään mukana, ja karkkiakin saa syödä.

Kangasniemi on jättänyt motocrossin selkeästi vähemmälle talvikaudella, mutta hän on silti käynyt ajoittain ajamassa sisäradoilla. Kilpailuvirettä hän on pitänyt puolestaan yllä osallistumalla talviseen hallisarjaan Etelä-Virossa. Kangasniemi johtaa 85-kuutioisten pyörien Adrenalin Arena Kids Cup -sarjaa ennen sunnuntaista päätösosakilpailua.

Porilaisessa FCR Finland Motorsport -tiimissä aikuisten SM-sarjoissa kilpailevat Jämsän Seudun Moottorikerhon Santeri Kinnunen ja Hyvinkään Moottorikerhon (HyMK) Mikael Kaipanen. Junioripuolella Porin Moottorikerhon Topias Kontto keskittyy ensimmäiseen kauteensa 85-kuutioisella ja HyMK:n Miska Kaipanen 125-kuutioisella pyörällä.
 

Kuva
FCR Finland Motorsport

Lisää uutisia

Päijänneajossa kävi selväksi, että oman haalariauton sijasta todellakin kannattaa ostaa haalarihuolto. Se toimi aivan täydellisesti.
Motocrossin EMX300-luokan EM-sarjaan kahden kauden tauon jälkeen palannut Mikael Kaipanen ei onnistunut ajamaan pisteille, kun sarja käynnistyi viikonloppuna Hollannissa.
KTM tehdastiimit ottivat mittaa toisistaan Valkenswaardin MM-crossin molemmissa luokissa. Viroa edustava Harri Kullas oli MXGP luokassa seitsemästoista. Katso koostevideo!
Päijänteen ympäriajoa koko viikonlopun hallinnut Aleksi Jukola vahvisti tänään Päitsin yleiskilpailun voittonsa ja ansaitsi ensimmäisen kiinnityksen kaikkien endurokuskien havittelemaan Päijänne-kilpeen.
Motocrossin EM-sarjat avattiin vaikeissa olosuhteissa