Joukkuemestaruus Siekkisen tavoitteena

Kuva
Nita Korhonen
Jennifer Siekkinen oli saavuttamassa kaudella 2017 Suomen joukkueelle enduron EM-hopeaa yhdessä Marita Nyqvistin sekä Iina Turkin kanssa. Tämän vuoden tavoitteena naisella on kirkastaa joukkuemitali kullaksi.

19 vuotta ensi maaliskuussa täyttävä Jennifer Siekkinen kartutti vuoden 2017 aikana mitalikokoelmaansa enduron EM-joukkuehopealla, enduron Suomen Cup -pronssilla sekä cross countryn Suomen Cup -hopealla. Hienosta lopputuloksesta huolimatta Siekkinen suhtautuu päättyneeseen kauteen varsin ristiriitaisesti.

– Kausi 2017 oli yllätyksiä täynnä, oli sekä huonoja että hyviä kisoja. Esimerkiksi viimeinen Slovakian EM-kisa meni hyvin ja se kruunasi kauden, toteaa Siekkinen, joka ylsi henkilökohtaisessa EM-finaalissa ensimmäisenä päivänä neljänneksi ja toisena viidenneksi.

Henkilökohtaisessa enduron EM-sarjassa kuudenneksi sijoittunut nainen lähtee parantamaan tulosta tänä vuonna. Kotimaassa hän kisaa enduron ja cross countryn Suomen Cupin sarjoissa.

– EM-sarjasta lähdetään hakemaan hyviä sijoituksia ja naisille joukkueena EM-kultaa yhdessä todennäköisesti Sanna Kärkkäisen ja Annamaria Karikuusen kanssa. Myös Marita on lupautunut tarvittaessa mukaan joukkueeseen.

Naisten enduron MM-sarjan muutosten Siekkinen ennakoi heijastuvan myös EM-sarjaan.

– Mä veikkaan, että tänä vuonna taso kasvaa, kun MM-sarja lähti pois. MM-sarjasta tulee varmaan ainakin pari kuskia. Siinä saa ajaa ihan huolella, että pysyy matkassa mukana, mutta sitä lähdetään yrittämään, nainen päättää.

Lisää uutisia

RedBull Romaniacsissa saattaa joutua sekä työntämään että kantamaan pyörää. Sen varalle Sami Pölläsen Shercosta on viistetty pois liki 10 kiloa.
17.2. ajettavassa Nummelan Nostotalkoot sprintissä on valmiina todella hyvä rata, jossa ei suosta nostella vaan ajetaan vauhdikasta ja monipuolista pätkää.
Karkkilan Moottorikerhon 27. tammikuuta isännöimän sprinttienduron reitti on saanut viime päivinä mukavasti lumi- ja jääpeitettä. Nautiskelemaan pääsee, kun muistaa laittaa ilmoittautumisensa viimeistään tänään perjantaina jo ennen yöpuulle painumista.
MP 18 -messuilla 2. – 4.2.2018 Messukeskuksessa Helsingissä järjestetään Miss MP18 -kisat, johon osallistuu kymmenen upeaa persoonaa. MP-kaunotar valitaan nyt viidettä kertaa moottoripyöränäyttelyn yhteydessä.
Jääratamottoripyöräilyn harjoittelukauden avaus on sääolosuhteiden myötä ollut monin paikoin haasteellista.