Hollanti ykkönen Mäntyharjulla

Kuva
Minna Hänninen
Ruotimon radalla ajetussa nuorten Motocross European Championshio –osakilpailussa parhaasta suomalaistuloksesta vastasi Kasimir Hindersson ajamalla EMX65-luokan kakkoseksi.

Motocrossin EM-osakilpailut Mäntyharjun Ruotimolla saatiin päätökseen erittäin onnistuneesti. Kesäinen ilma helli kilpailijoita, toimitsijoita ja katsojia, joiden määrä tuplaantui ensimmäiseen kilpailupäivään verrattuna.

– Erittäin hyvä mieli. Onnistuttiin 100-prosenttisesti. Runsaita kiitoksia saatiin niin kilpailijoilta, katsojilta kuin kilpailun virallisilta valvojilta ja toimihenkilöiltä. Nämä kiitokset kuuluvat ihan meille kaikille, kaikille jotka tavalla tai toisella tämän hienon tapahtuman toteuttamiseen ovat osallistuneen. Iso kiitos, huokaa Mäntyharjun Moottorikerho ry:n puheenjohtaja Matti Paasonen.

Molempien Motocross European Championship -osakilpailujen voittajat edustavat Hollannin joukkueessa. Luokassa EMX85 voittajaksi crossaili eilisen alkukarsinnan parasta vauhtia ylläpitänyt Kay de Wolf, ja luokassa EMX65 lauantain alkukarsinnan toiseksi nopein, Ivano Van Erp. Ensiksi mainitun luokan toiseksi sijoittui Magnus Smith (DEN) ja kolmanneksi Scott Smulders (NED).

Pienemmässä EMX -luokassa toiseksi sijoittui suomalainen Kasimir Hindersson, joka tämän kilpailun jälkeen on sarjan kokonaispisteissä sijalla 6. Kolmanneksi tässä luokassa sijoittui Nikolai Skovbjerg (DEN)

Sunnuntain kilpailulla kunnioitettiin Mäntyharjun Moottorikerhon pitkäaikaisen puheenjohtajann, Tuomo Hämäläisen muistoa. Järjestäjä jakoi erityispalkinnon kuljettajalle “erityisestä sisukkuudesta ja periksiantamattomuudesta”. Palkinnon sai EMX65 .luokassa ajanut Tanskaa edustanut Anna Leegaard. Anna oli kilpailupäivien ainut tyttöjen edustaja.

MXJ -luokan voittajana palkittiin Kouvolan MC:n Joonas Näppi, toiseksi sijoittui niin ikään Kouvolan MC:tä edustava Mauno Nieminen ja kolmanneksi Imatran Moottorikerhon Matias Vesterinen.

Tiedote: Minna Hänninen