Hänninen toistamiseen Suomen mestariksi

Antti Hänninen uusi nuorten mestaruutensa. Antti Hänninen uusi nuorten mestaruutensa.
Kuva
Marko Vihriä
Siekkiselle ensimmäinen mestaruus

Antti Hänninen kruunattiin tänään enduron U20-luokan Suomen mestariksi. Nuorukainen jatkoi hienoja otteitaan Kotkassa ajetussa kauden viimeisessä osakilpailussa ja otti kahden aiemman voiton lisäksi tänään myös voiton niin yleis –kun U20-luokassa.

– Tuntuu tosi hienolta. Vettä tuli välillä niin kovaa ettei eteen nähnyt, Hänninen kommentoi saavutustaan.

U20-luokan Suomen mestaruus on 20-vuotiaalle Hänniselle toinen. Vuoden 2014 SM-kullan lisäksi hänellä on viime vuodelta SM-hopeaa ja vuodelta 2013 pronssia.

U20-luokan SM-hopeaa otti Antti Ahtila, joka ajoi tänään toiselle sijalle. SM-pronssille ylsi Emil Helander, joka sijoittui Kotkassa toiseksi.

Kotkassa ratkottiin myös Suomen Cupin mestaruudet V40, V50 ja naisten luokissa.

V40-luokan Suomen Cupin voittajaksi kruunattiin Tomi Salonen, toiseksi sarjassa tuli Janne Mukkala, kolmanneksi Petter Silvan, joka ei pystynyt Kotkassa ajamaan murrettuaan nilkkansa alkuviikosta.

V40-luokan tapaan myös V50-luokassa on ollut tasaista kamppailua kärkisijoista. Lopulta pisimmän korren vei Kai Tötterman, toiseksi sijoittui Karri Tikkanen ja Suomen Cupin pronssia pokkasi Tero Svinhufvud.

Naisten luokan ennakkosuosikki Maria Nyqvist kärsi Kotkassa moottoriongelmista ja joutui keskeyttämään kisan. Voittoon Kotkassa ajoi Sanna Kärkkäinen, joka pokkari lopulta loppupisteissä hopeaa. Toiseksi Kotkassa ajoi Annamari Karikuusi, ja tämä merkitsi Lady Cupin kokonaispisteissä pronssia. Ensi kauttaan Lady Cupissa ajanut 17-vuotias Jennifer Siekkinen ajoi kisassa kolmanneksi ja näin nuori nainen vei Lady Cup –mestaruuden.

Jenni Siekkiselle mestaruus oli ensimmäinen. Jenni Siekkiselle mestaruus oli ensimmäinen.