Enduron maailmanmestari treenasi naisia Konnevedellä

nainen, naiset, enduro, leiri, enduroleiri, talviNaisten talvileiri järjestettiin nyt toista kertaa Konnevedellä.
Kuva
Nita Korhonen
Kansainvälisen naisten päivän viikon viikonloppuna naiset päästettiin vauhtiin Konnevedellä talvienduron merkeissä.

Toisen kerran järjestetyn leirin kouluttajana toimi jälleen enduron viisinkertainen maailmanmestari Petteri Silván, jolla tällä kertaa oli koulutuksessaan 10 naista ympäri Suomen.

- Meillä oli hauska viikonloppu. Naisten kanssa on niin helppo toimia, kun he ovat miehiä vastaanottavaisempia neuvoihin ja aidosti kuuntelevat ja haluavat oppia, Silván toteaa.

Naiset olivat iältään 22-48-vuotiaita ja heitä oli saapunut Keski-Suomeen aina Rovaniemeltä ja Nurmijärveltä saakka. Mukana oli jo kokeneita offroad-ajajia sekä sellaisia, joille lumessa ajo oli täysin uusi juttu.

- Talvienduro on raskasta, kun pyörää joutuu nostelemaan hangesta, mutta se tarjoaa hyvää oppia ja pehmeään lumeen on helpompi kaatua, kun ei satuta itseään kantoihin ja kiviin, tytöt totesivat.

Kun monelle miehelle on kynnyskysymys osallistua endurolegendan koulutukseen, eivät tytöt olleet Silvánin titteleistä moksiskaan.

- Ihan sama kuka opettaa, kunhan tietää, että hänellä on kokemusta neuvoa ja Petterin tapauksessa tietotaidosta tuskin on puutetta, tytöt nauroivat.

Lisää uutisia

Päijänneajossa kävi selväksi, että oman haalariauton sijasta todellakin kannattaa ostaa haalarihuolto. Se toimi aivan täydellisesti.
Motocrossin EMX300-luokan EM-sarjaan kahden kauden tauon jälkeen palannut Mikael Kaipanen ei onnistunut ajamaan pisteille, kun sarja käynnistyi viikonloppuna Hollannissa.
KTM tehdastiimit ottivat mittaa toisistaan Valkenswaardin MM-crossin molemmissa luokissa. Viroa edustava Harri Kullas oli MXGP luokassa seitsemästoista. Katso koostevideo!
Päijänteen ympäriajoa koko viikonlopun hallinnut Aleksi Jukola vahvisti tänään Päitsin yleiskilpailun voittonsa ja ansaitsi ensimmäisen kiinnityksen kaikkien endurokuskien havittelemaan Päijänne-kilpeen.
Motocrossin EM-sarjat avattiin vaikeissa olosuhteissa