Aaltonen viikonlopun ykkönen Ahvenanmaalla

Teksti
Verneri Aaltonen (vas), Miska Aaltonen, Timo Alanne ja Arthon Alanne crossipotretissa Ahvenanmaan kisavarikolla. Verneri Aaltonen (vas), Miska Aaltonen, Timo Alanne ja Arthon Alanne crossipotretissa Ahvenanmaan kisavarikolla.
Kuva
Marko Vihriä
Aaltonen hallitsi suvereenisti 85-luokan kilpasarjaa lauantain vesisateessa ja myös sunnuntainen auringonpaiste sopi merimaskulaiselle. Aaltonen vei viikonloppuna kaikki neljä 85U-luokan erää.

Ruotsalainen Kevin Andersson oli sunnuntain erien kakkonen ja tyttökuljettaja Nathalie Blom kolmonen.

Ahvenanmaalaisen Ålands Motorklubbenin, jonka radalla kilpailu järjestettiin, Hannes Mäki ajoi yhteistuloksissa viidenneksi.

Alanne kakkonen

Aamupäivän ensimmäisessä mannersuomalaisten erässä Jasper Laine oli yhteistulosten yhdeksäs 65G-luokassa, eli 65-kuutioisten ”kultakypäräsarjassa” (”aloittelijat”). Piikkiöläinen harmitteli sitä, että hän jäi lauantaisesta kuudennesta sijastaan, vaikka kivaa oli sunnuntainakin.

65G-luokan voittoisan ruotsalaiskolmikon muodostivat Oliver Thorsson, Alessandro Seljeson ja Edvin Olstrand.

85-sarjan ”kultakypärissä” Jerry Laine paransi lauantain 14:ltä sijalta seitsemänneksi. Kasnäsiläinen Arthon Alanne oli puolestaan jälleen yhteistulosten toinen ajamalla nyt kummassakin erässä kakkoseksi. Ruotsin Alvin Runeson voitti erät, joiden voittotaiston Alanne menetti heikkoihin startteihin. Sunnuntain kolmas 85G-luokassa oli ruotsalainen Daniel Blomberg.

Jerry Laine 2. erän alkutaipaleella. Jerry Laine 2. erän alkutaipaleella.